Contactează-ne

Sănătate

A început campania de vaccinarea anti-Covid

Publicat acum

,

Vaccinarea împotriva COVID-19 a început astăzi în România, în toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva noului coronavirus. Prima persoană vaccinată la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” a fost Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă, membru al echipei medicale care, în 27 februarie 2020, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2. „Am fost privilegiată să fiu prima persoană vaccinată din România”, a afirmat Mihaela Anghel, care a adăugat că nu a stat pe gânduri atunci când a aflat despre posibilitatea de a se vaccina.

Campania a început și la Constanța. Doctorul Sorin Rugină (69 de ani) a fost primul vaccinat din cadrul personalului medical din Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa. Rugină este printre cei mai vechi medici din Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, coordonator al campaniei locale de vaccinare, cadru universitar, fost rector al Universităţii „Ovidius” și fost director acestei instituţii medicale.

„Iată că ne-am vaccinat, cei care au fost martori au văzut că nu am avut niciun fel de reacţie în afară de o mică înţepătură cum se întâmplă la orice vaccin. Urmează şi revaccinarea.  Programul este bine stabilit, strategia este bine stabilită. „Nu am avut emoţii. absolut nicio reacţie până la acest moment. Nu este emoţia vaccinării, ci emoţia unui moment nou”, a declarat medicul constănţean.

În faza zero la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa se vor vaccina în prima etapă 155 de medici, asistente şi infirmiere.

Campania de vaccinare va continua, România urmând să beneficieze de 10 milioane de doze de vaccin, aproximativ 140.000 – 150.000 de doze săptămânal.Doctorul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, estimează că imunizarea întregii populații din România va fi posibilă în aproximativ șase luni. Măsurile sanitare trebuie, în continuare, respectate pentru protejarea sănătății și vieții oamenilor.

Trending