Contactează-ne

Actual

18 tone de deșeuri aduse ilegal din Japonia, descoperite în Portul Constanța

Publicat acum

,

Foto: Garda de Coastă

Un container încărcat cu 18.430 de kg de deșeuri agricole a fost descoperit de autorități în Portul Constanța Sud Agigea. Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, lucrători vamali și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, au acționat ca acest container să nu intre în țară, mai ales că piesele și dispozitivele agricole uzate urmau să ajungă la o societate comercială.

,,În urma verificărilor suplimentare, echipa de control a constatat că în container se aflau încărcate 18.430 kg de piese și dispozitive agricole, cu un grad avansat de uzură, afectate de rugină. Printre acestea au fost identificate și deșeuri periculoase, atașate motoarelor uzate, societatea comercială beneficiară nefiind autorizată pentru valorificarea acestora.


În acest sens, a fost luată măsura nepermiterii efectuării importului și returnarea la societatea exportatoare din Japonia, de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa. S-a întocmit lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de încălcarea regimului deșeurilor”, a precizat Garda de Coast]ntr-un comunicat

Publicitate
Adaugă un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending